Het Arda programma

Veelgestelde vragen

Wat levert Arda op?

Met Arda kunnen medewerkers zich ontwikkelen zich tot bewuste medewerkers die weten wat ze zelf kunnen doen om cybercriminelen buiten de deur te houden. In uw bedrijf ontstaat cultuur waarin cybersecurity bespreekbaar is, en veilig onlinegedrag de norm is. Zo verlaagt het risico op een succesvolle cyberaanval.

Zijn er na het volgen van het Arda-programma geen incidenten meer in ons bedrijf?

Dat kunnen we helaas niet garanderen. We garanderen wel dat uw medewerkers een stuk beter weten hoe ze zichzelf, en dus ook uw bedrijf, kunnen beschermen tegen cybercriminaliteit. Daarmee wordt de kans op een cyberaanval die in uw organisatie succesvol is ook kleiner.

Waarom is Arda een doorlopend programma?

Arda draait om bewustwording, weten wat veilig onlinegedrag is en dat vervolgens ook toepassen. En dat is een proces dat tijd kost.
Daarom biedt Arda deelnemers regelmatig verschillende modules en challenges aan. Het belang van cybersecurity in de organisatie blijft zo op de voorgrond staan en verkleint het risico op een succesvolle cyberaanval in de organisatie.

Moeten we medewerkers verplichten Arda te volgen?

Dit kunnen we uiteraard niet voor uw bedrijf beslissen. Maar het programma maakt de grootste impact als u besluit het volgen van Arda verplicht te stellen. Want hoe meer medewerkers cybercrime herkennen en weten wat ze ertegen kunnen doen, hoe groter de online veiligheid van de data en systemen in uw bedrijf.
Sommige bedrijven nemen Arda en cybersecurity als onderwerp mee in de jaarlijkse functioneringsgesprekken. De voortgangsrapportages van alle deelnemers zijn makkelijk beschikbaar.

Kunnen jullie helpen met de aankondigingen en communicatie?

Jazeker. Als u start met Arda, krijgt u van ons template-berichten die u bij de communicatie in uw organisatie kunt gebruiken. Bijvoorbeeld voor mails of berichten op intranet.

Wat zijn licenties?

Met 1 licentie kan 1 medewerker het Arda-programma voor een jaar onbeperkt volgen. Alle Arda-content plus de sectorspecifieke modules vallen hieronder.

Bieden jullie verschillende soorten licenties?

Iedere medewerker, ongeacht functie of afdeling, krijgt dezelfde licentie. De inhoud van Arda is namelijk geschikt voor iedereen.

Hoe zit het met licenties als er een medewerker bij komt? Of weggaat?

Natuurlijk zult u tijdens de looptijd van Arda nieuwe medewerkers verwelkomen of juist afscheid van elkaar nemen. Daarom zijn de licenties overdraagbaar. Een nieuwe medewerker kan dus direct met Arda starten. Bij de start van een nieuw jaar stelt u simpel het aantal licenties bij. Medewerkers kunnen bij het begin starten of doormiddel van een aangepast programma sneller aansluiten bij de rest van de organisatie.

Kunnen we zelf gebruikers toevoegen of verwijderen?

Ja. De Arda-administrator in uw bedrijf kan zelf gebruikers toevoegen of verwijderen. Met een korte toelichting van onze servicedesk is de makkelijk te doen, want technische kennis is niet nodig.

Kunnen we zelf een minimale score bepalen?

Ja. U kunt zelf bepalen welke score in Arda u ‘voldoende’ vindt. U kunt dit bijvoorbeeld koppelen aan het ontvangen van een certificaat of diploma.

Hoe veilig is het systeem waar Arda op draait?

Arda draait op een systeem dat is ingericht op veiligheid en betrouwbaarheid. Het heeft een 99,95% uptime. Dat betekent dat het systeem bijna nooit offline gaat.
Datalekken of kwetsbaarheden in de veiligheid van ons systeem zijn nog nooit voorgekomen. We letten hier goed op. We gaan er niet vanuit, maar als dit tóch gebeurt, dan volgen we uiteraard de vastgestelde regels en procedures hiervoor.

Kan Arda gekoppeld worden aan onze bestaande systemen?

Waarschijnlijk wel. We hebben al vaker moeiteloos een technische koppeling gemaakt met bestaande LMS’en (leermanagementsystemen). Medewerkers van de desbetreffende bedrijven vonden het zeer prettig dat ze Arda konden benaderen op een manier die voor hen normaal en vertrouwd was. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Staat het antwoord op uw vraag er niet bij? Laat het ons weten!

Arda is zeer betaalbaar

De herstelkosten van een datalek of aanval met gijzelingssoftware zijn vele malen hoger. En bijkomende reputatieschade voor uw organisatie is vaak onbetaalbaar.