Serious games

Veelgestelde vragen

Hoelang duurt het spelen van een serious game?

Deception duurt ongeveer 45 minuten.Hendersson duurt ongeveer 2 uur. Dit is inclusief feedback en nabespreking met de game master.

Hoeveel mensen kunnen het tegelijk spelen?

Deception kunt u met zoveel mensen tegelijk spelen als u wilt. Uit ervaring weten we dat een groep van 500 man of meer ook prima tegelijk de game kan spelen. Een grote groep delen we op in teams, zodat de teams tegen elkaar spelen.

Hendersson speelt u het best in een groepje van ongeveer 6 personen. Eentje meer of minder maakt uiteraard niet uit.

Moeten we fysiek bij elkaar zitten om de game te kunnen spelen?

Nee, dat is niet nodig (maar het kan uiteraard wel). Het enige dat iedere deelnemer uit uw groep nodig heeft, is een smartphone of een computer/laptop met internetverbinding en bij voorkeur een koptelefoon.

Ons bedrijf heeft ook vestigingen/afdelingen in het buitenland. Kunnen zij ook meedoen met de serious game?

Jazeker. Deception is in het Nederlands en in het Engels te spelen. Hendersson is volledig Engelstalig. Beide games kunnen online en dus ook op afstand gespeeld worden.

In welke talen zijn de serious games beschikbaar?

Van Deception hebben we een volledig Nederlandse en een volledig Engelse versie. Hendersson is volledig Engels. Reigersdael komt in Nederlands beschikbaar, en waarschijnlijk op termijn in het Engels.

Komt Hendersson ook nog beschikbaar in het Nederlands?

Nee, dat staat niet op de planning. Hendersson is geschikt voor hoger management. Over het algemeen kunnen zij goed uit de voeten met Engels. De begeleiding van de game master kan uiteraard wel in het Nederlands als u dat prettig vindt.

Wat doet een game master?

Alle serious games worden begeleid door een game master. Dit is iemand die het verloop van het spel in goede banen leidt, zaken uitlegt of nuanceert, en voorbeelden geeft.
De game master van Hendersson is een professional die gespecialiseerd is in Insider Risks. Deze game master geeft gerichte feedback op de inhoud van uw spel en de keuzes die u maakt. Hij zorgt dat de spelers inzichten uit het spel ook meenemen naar hun eigen organisatie.

Bieden jullie verschillende soorten licenties?

Nee. Iedere medewerker, ongeacht functie of afdeling, volgt hetzelfde programma. De inhoud van Arda is namelijk geschikt voor iedereen.

Kunnen we ook zelf game masters aanleveren?

Ja, voor de serious game Deception kan dit zeker. Met een korte training door ons kunt u eigen medewerkers ‘opleiden’ tot de rol van game master.

Voor de game Hendersson raden wij het af: een insider risk professional is expert. Hij kan u vanuit zijn kennis en ervaring gerichte adviezen meegeven die u meteen in uw eigen organisatie kunt toepassen.

Staat het antwoord op uw vraag er niet bij? Laat het ons weten!

Serious games spelen?

Alle serious games zijn los te spelen. Of als onderdeel van Arda, hét online bewustwordingsprogramma over cybersecurity voor het hele bedrijf.