Een geslaagde cyberaanval heeft verstrekkende gevolgen voor inwoners

Arda voor gemeenten

Inwoners op de eerste plaats

Gemeenten zijn er in de eerste plaats natuurlijk voor hun inwoners. Om hen van dienst te zijn gebruiken gemeenten diverse systemen met talloze data. Data waar soms jaren over gedaan is om deze bij elkaar te brengen. Dat is in uw gemeente waarschijnlijk niet anders.

Verschillende systemen, waardevolle data

Verschillende systemen maken een organisatie kwetsbaar. De combinatie met waardevolle data zorgt ervoor dat gemeenten steeds vaker in het vizier komen van hackers en cybercriminelen. En soms leidt dat tot een succesvolle cyberaanval, zoals bij de gemeente Hof van Twente eind 2020.

Bewustwording rond cybersecurity kan veel ellende voorkomen

Los van alle ‘interne’ gevolgen, heeft een geslaagde cyberaanval meestal ook grote impact op de dienstverlening aan de inwoners. Medewerkers die weten wat veilig online gedrag is en dit uiteraard ook dóen, maken de kans op een succesvolle cyberaanval zo klein mogelijk.

Bewustwording rond cybersecurity kan dus heel wat ellende (en kosten…) voorkomen. Bij 90% van de cyberaanvallen blijkt namelijk onveilig onlinegedrag van een medewerker de oorzaak te zijn.

Arda module: De BIO in gewone mensentaal
Arda module: De BIO in de praktijk
Baseline Informatie Overheid

Iedere ambtenaar heeft wel eens van de BIO gehoord. En toch weet bijna niemand wat de BIO precies inhoudt. Arda's sectorspecifieke modules over de BIO maakt deze op zo’n manier inzichtelijk dat medewerkers het niet alleen zelf begrijpen, maar dat ze het ook moeiteloos kunnen uitleggen aan collega’s.

Arda is zeer betaalbaar

De herstelkosten van een datalek of aanval met gijzelingssoftware zijn vele malen hoger. En bijkomende reputatieschade voor uw organisatie is vaak onbetaalbaar.