Midden- en kleinbedrijf niet interessant voor hackers? Integendeel…

Arda voor het mkb

Een illusie armer

Het mkb zou niet aantrekkelijk genoeg zijn voor hackers. Dat was misschien vroeger zo, maar nu zeker niet meer. Ook middelgrote en kleine bedrijven beschikken over kostbare data. Denk aan data waarvan u liever niet heeft dat deze op straat komt te liggen. Of in handen van de concurrentie komt. Klantgegevens bijvoorbeeld. Productiespecificaties of ideeën om nieuwe markten aan te boren.

Waardevolle data

Versleutelen van uw waardevolle data of het platleggen van uw systemen heeft direct impact op uw bedrijfsprocessen, en dus op uw omzet. Hackers weten dat. Daarom zijn bedrijven in het mkb steeds vaker het doelwit van cybercriminelen.

Bewustwording rond cybersecurity kan veel ellende voorkomen

Natuurlijk investeert u in veilige IT-systemen. Maar dat is niet voldoende meer. Bij 90% van de cyberaanvallen blijkt namelijk onveilig onlinegedrag van een medewerker de oorzaak te zijn.

Medewerkers die weten wat veilig online gedrag is en dit uiteraard ook dóen, maken de kans op een succesvolle cyberaanval zo klein mogelijk. Bewustwording rond cybersecurity kan dus heel wat ellende (en kosten…) voorkomen.

Arda is zeer betaalbaar

De herstelkosten van een datalek of aanval met gijzelingssoftware zijn vele malen hoger. En bijkomende reputatieschade voor uw organisatie is vaak onbetaalbaar.