Ja, hoe goed je IT-systeem namelijk ook is beveiligd en hoe alert je IT-afdeling ook is, als medewerkers zich online niet veilig gedragen, vinden cybercriminelen altijd een weg naar binnen. Wil je cybercrime bestrijden? Dan is het erg belangrijk om de weerbaarheid van je medewerkers te vergroten.
Arda is een doorlopend online awareness-programma om het cyber security bewustzijn van je medewerkers te vergroten. Daarmee verklein je de kans op een geslaagde cyberaanval.
Arda biedt jouw medewerkers regelmatig verschillende modules aan over diverse onderwerpen op het gebied van cyber security. De ene keer bekijken je medewerkers een video over een herkenbare situatie, de andere keer krijgen ze inhoudelijke uitleg of doen ze een opfrisquiz. Ze leren nepmails herkennen en ontdekken het belang van tweestapsverificatie. Ook leren ze hoe ze een wachtwoordmanager moeten gebruiken.
Als deelnemer krijg je na het aanmaken van een account via je werkgever een mail waarmee je kunt inloggen. Heb je al een account? Ga dan naar portal.arda.nl en kies voor "Inloggen met Microsoft". Werk je in het onderwijs? Kies dan voor "Aanmelden met school/universiteitsaccount" en controleer of jouw organisatie erbij staat.
Nee, Arda focust op de mens in plaats van de techniek: wat kan iemand zelf doen om zichzelf én zijn werkgever te beschermen. Daarnaast is Arda afwisselend en activerend door de combinatie van hoge kwaliteit video's en gamification.
Ja, je kunt het programma van Arda op verschillende manieren aanpassen aan je eigen organisatie. Denk aan aangepaste leerroutes per afdeling en eigen content. Ook kun je documenten of contactpersonen toevoegen of een koppeling maken met een bestaand leerplatform. Kijk voor meer opties bij Programma op maat.
Dit kunnen we uiteraard niet voor jouw bedrijf beslissen. Maar het programma heeft de grootste impact als je je medewerkers verplicht om Arda te volgen. Want hoe meer medewerkers cybercrime herkennen en weten wat ze ertegen kunnen doen, hoe groter de online veiligheid van de data en systemen in jouw bedrijf.
Sommige bedrijven nemen Arda en cybersecurity als onderwerp mee in de jaarlijkse functioneringsgesprekken. De voortgangsrapportages van alle deelnemers zijn makkelijk beschikbaar.
Jazeker. Als je start met Arda, krijg je van ons templateberichten die je bij de communicatie in jouw organisatie kunt gebruiken. Bijvoorbeeld voor mails of berichten op intranet.
Arda werkt met licenties. Met 1 licentie kan 1 medewerker het Arda-programma een jaar lang onbeperkt volgen. Licenties zijn overdraagbaar. Vraag een offerte aan om te zien hoeveel het kost om Arda bij jouw organisatie te implementeren.
Ja. Als een medewerker jouw organisatie verlaat, heb je een licentie over. Die kun je aan een nieuwe medewerker geven, zodat die meteen met Arda kan starten. Aan het begin van een nieuw jaar stel je eenvoudig het aantal licenties bij als dat nodig is.
Ja. De Arda-administrator in jouw bedrijf kan zelf gebruikers toevoegen of verwijderen. Je kunt ook een koppeling maken met de AD-server om het toevoegen en verwijderen van accounts te automatiseren.
Ja. Arda heeft verschillende rapportages waarin je de voortgang van jouw organisatie kunt bekijken.
Ja. Je kunt zelf bepalen welke score in Arda je ‘voldoende’ vindt. Je kunt die score bijvoorbeeld koppelen aan een certificaat of diploma.
Arda draait op een zeer veilig en betrouwbaar systeem. Het heeft een uptime van 99,95%. Dat betekent dat het systeem bijna nooit offline gaat. We gaan er niet van uit, maar als dit tóch gebeurt, dan volgen we uiteraard de vastgestelde regels en procedures hiervoor.
Je kunt Arda moeiteloos koppelen aan systemen zoals de AD-server en bestaande leermanagementsystemen. Ook is het mogelijk om in te loggen met single sign-on. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken via 085 401 84 87 of info@arda.nl.
Staat het antwoord op uw vraag er niet bij? Laat het ons weten!